Tokat İmplant Tedavisi, Fiyatları
İmplant tedavisi eksik dişleri bulunan kişilerde dişlerin estetiğini ve işlevini yeniden kazandırmak için kişiye göre farklı malzemelerden yapılarak çene kemiğine yerleştirilen yapay dişlerdir.
İmplant günümüzde eksik diş veya dişleri bulunan hastalarda en sık kullanılan tedavi yöntemidir. Halk arasında vidalı diş olarak da bilinen İmplant kalıcılığı ve doğallığı nedeniyle diş kayıplarının giderilmesi için ilk akla gelen uygulama olmaktadır.
Ağız içinde diş kaybı yaşanmış bölgelere yapılan İmplant Uygulaması diğer geleneksel tedavi yöntemlerine göre (köprü, protez vb.) daha iyi çiğneme ve konuşma işlevi sağlar. Bununla birlikte İmplant tedavisi sonucunda hastanın yüzünde doğal bir görüntü oluşacaktır.
İmpant Tedavisi klinik ortamında uzman diş hekimleri tarafından yapıldığında oldukça güvenli, konforlu ve kullanışlı bir uygulamadır. Birçok farklı çeşidi bulunan İmplant işleminin en sık kullanılan yöntemi vidalı İmplant tedavisidir.
İmplant Fiyatları hakkında bilgi almak, kliniğimizde muayene olup diş kaybı yaşadığınız bölgelere İmplant tedavisi yaptırmak için Hemen Bizi Arayın...
İmplant Nedir?
İmplant veya Diş Ekme kişilerin diş kayıplarının telafi edilmesi, dişlerin estetiğinin ve işlevinin tekrar geri kazandırılması için kişiye uygun malzemeler kullanılarak yapılan yapay diş köklerinin çene kemiğine yerleştirilmesi işlemidir.
Kişinin gerçek diş kökleri görünümünde olan İmplantlar ağız içerisinden çene kemiğine diş kökü gibi yerleştirilir.
İmplant kişilerin ağız ve çene dokusuyla birkaç aylık bir süre içerisinde tamamen uyum sağlayıp kaynaşır. %100 saf titanyum kullanılarak üretilen İmplantlar kişilerde çene ve ağız içerisinde hiçbir zarara ve enfeksiyona neden olmazlar.
İmplant Tedavisi diş kaybı bulunan hastalara uygulanan diğer tedavilere kıyasla (diş kaplama, köprü ve damak protezleri) daha güvenli ve fonksiyonel bir uygulama türüdür.
İmplant Hangi Durumlarda Yapılır?
Kişilere İmplant Uygulaması kullanılan durumları;
- Dişlerini tamamen kaybetmiş, aşırı derecede çene kemiği erimesi nedeniyle tam protez uygulanamayan durumlarda İmplant yöntemi kullanılarak protezler bu İmplantların üzerine yerleştirilir.
- Büyük azı dişlerini kaybetmiş hastalara protez yerine İmplant üzeri sabit köprü uygulanır.
- Diş kaybının yan yana olduğu uzun boşluklarda yapılan köprüler sağlıksız olmaktadır. Diş kaybı olan bölgeye yapılacak bir veya birkaç İmplant sayesşnde bu köprülere gerekli destek sağlanmış olur.
- Ağzında bir tek dişi eksilen kişilerde kaybın sağında ve solunda bulunan dişlerin olumsuz etkilenmemesi için bölgeye İmplant uygulanarak üzerine kaplama yapılabilir.
şeklinde belirtebiliriz.
İmplant Nasıl Yapılır?
Diş kaybı bulunan ve bu durumdan kaynaklı estetik ve fonksiyonel problemler yaşayan hastalar öncelikle uzman diş hekimlerimiz tarafından muayene edilirler.
Hastaya İmplant Tedavisi yapılabilmesi ve işlemin başarıya ulaşabilmesi için hastanın çene kemiği hacminin İmplantı saracak kalınlığa ve uzunluğa sahip olması gerekmektedir.
Klinik şartlarında yapılan tetkikler ve röntgen sonuçlarının Ağız, Diş ve Çene Cerrahları tarafından yorumlanması sonucunda hastanın tedaviye uyumuna karar verilir.
Ağız ve çene yapısı uygun olarak değerlendirilen hastaların çene bölgesinde ihtiyaç duyulan İmplantın çağına ve boyutuna bağlı olarak bir boşluk açılır. Genellikle lokal anestezi ile yapılan bu işlem sonunda İmplant hazırlanan boşluğa yerleştirilir.
Bu aşamadan sonra cerrahi işlemler tamamlanmış olur. Hastanın çene kemiği ve İmplant arasında gerekli bağ ve kemik dokusu oluşumu için bir süre beklemek gerekir. Bu süre alt çene bölgesine yapılan işlemlerde 2 ila 3 ay, üst çene bölgesinde ise 4 ila 6 ay olmaktadır.
Süre sonunda hastada yeterli kemik dokusu oluştuğu tespit edildiğinde protez safhasına geçilir. İmplantların üstü açılıp ölçüm yapıldıktan sonra yaklaşık 1 hafta içerisinde (2 ila 3 seansta) İmplant Üstü Protez takılarak tedavi sonlandırılır.
Hastanın durumuna göre değişiklik göstermekle birlikte 1 İmplantın uygulanma süresi ortalama 30 dakikadır. İmplant Uygulaması tamamlandıktan sonra ekstra bir durum oluşmadığı müddetçe hastalar günlük yaşamına kaldıkları yerden devam edebilirler.
İmplant Avantajları
İmplant tedavisi uzman eller tarafından yapıldığı sürece çok sağlıklı, konforlu, güvenli ve ağız, diş ve çene bölgesinde birçok fayda sağlayan uygulamadır.
İmplant Uygulaması ile diş kaybı bulunan bölgede boşluktan kaynaklanan estetik bozukluk ve fonksiyonel sıkıntılar giderilmektedir. Bununla birlikte eksik diş bulunan bölgenin sağında ve solundaki komşu dişlerin de sağlığı korunmaktadır.
İmplant sonrası takılan protezler ile birlikte kişinin dişleri ve ağız estetiği oldukça doğal bir görünüme sahip olmaktadır.
Hastalarda İmplant üstüne takılan protezler diğer protez uygulamalarına nazaran daha iyi konuşma ve çiğneme imkanı sunmaktadır.
Bunun dışında İmplant uygulamalarının diğer tüm diş tedavi yöntemlerinden daha kalıcı çözümler sunması da ayrı bir tercih sebebi olarak görülmektedir.
İmplant Uygulaması hastaları diş eksikliği kaynaklı çene kemiği erimesinden korumaktadır. Ayrıca diş eksikliği yüzünden oluşan estetik bozukluğun yol açtığı güven kaybından İmplant işlemi sonunda kurtulurlar.
İmplant Hangi Durumlarda Yapılmaz?
İmplant tedavisi yapılması bazı durumlarda riskli olmakta ve uygulamanın başarı oranı düşük hesaplanmaktadır. Kişilere yapılan muayene sırasında İmplant tedavisinin uygun olmadığı durumlar hakkında detaylı bilgiler verilmektedir.
Hastaya İmplant Uygulaması yapılmasının uygun görülmediği durumları;
- Sistemik rahatsızlıklar yaşaması,
- Çenede yeterli kemik hacmi olmaması,
- Ağır kortizon kullanılması,
- İleri kardiyovasküler problemleri bulunması,
- Kontrole alınamayan şeker hastalığı yaşaması,
- Kan hastalığı olması,
- Kemoterapi veya radyoterapi görmesi,
şeklinde belirtebiliriz.
Tüm bu durumlar dışında hasta aşırı sigara ve alkol kullanıyorsa, ağız ve diş sağlığına dikkat etmiyorsa İmplant Tedavisi başarı oranı düşmektedir.
Not : Çene kemiği hacmi yetersiz olan hastalarda yapılan muayene sonucu uygunluk görülürse kemik tozu kullanılarak İmplant için ihtiyaç duyulan altyapı oluşturulur.
İmplant Ağrılı mıdır?
İmplant klinik şartlarında uzman diş hekimleri tarafından doğru yöntemler kullanılarak yapıldığında hastalar uygulama sırasında ve sonrasında ağrı hissetmezler.
Kliniğimizde yapılan İmplant Uygulamaları sırasında hastaya ihtiyacına göre lokal veya genel anestezi yapılmaktadır. İşlem sırasında ve sonrasında hissedilen ağrı diş çekimi sırasında oluşan ağrı kadardır diye betimlenebilir.
İmplant Tedavisi sonrası ilk akşam az da olsa ağrı duyulabilir. Diş hekimimiz tarafından yazılan ağrı kesici ile hastanın bu süreci rahat geçirmesi sağlanmaktadır. Sonraki günlerde hasta ağzında İmplant olduğunu bile hissetmez.
Uzman diş hekimlerimiz tarafından kliniğimizde yapılan İmplant Tedavisi süreci hakkında detaylı bilgileri web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan alabilirsiniz.
İmplant Tedavisi bizim tarafımızdan yapılan hastalarımızın hakkımızdaki görüşlerini, sürecin ağrısız ve konforlu şekilde tamamlandığını öğrenebilirsiniz.
İmplant Fiyatları
Bizlere tedavi olmak için ulaşan kişilerden en çok duyduğumuz sorulardan birisi İmplant Fiyatları Ne Kadar olmaktadır. Tüm sağlık uygulamalarında olduğu gibi İmplant işleminde de hasta muayene edilmeden net bir fiyat belirtmek mümkün değildir.
2022 İmplant Fiyatları belirlenirken farklı etmenler bulunmaktadır. Bu etmenler arasında;
- Hastanın ihtiyaç duyduğu İmplant sayısı,
- Tedavide kullanılacak İmplant türü ve yöntemi,
- Hastanın fiziksel yapısı ve yaşı,
- Tedavi olunacak klinik ve diş hekiminin bu alanda tecrübesi,
gösterilebilir.
Kliniğimize ulaşarak İmplant Tedavisi hakkında detaylı bilgi alabilir, yapılan tedaviler ile ilgili istediğiniz soruları yöneltebilirsiniz.